Pâine și ulei: două elemente esențiale ale dietei mediteraneene, care sunt, de asemenea, gustarea perfectă. Pentru adulți și copii, clasicul clasicilor, ca gustare sau ca înlocuitor al unei mese atunci când este asociat cu legume sau cu puțin pește, o felie de pâine cu ulei este cel mai bun lucru care există.

De ce pâinea și uleiul sunt combinația perfectă

Potrivit experților, cele două alimente se îmbunătățesc reciproc din punct de vedere nutrițional. Uleiul merge foarte bine cu pâinea atât de mult încât este capabil să reducă indicele glicemic și, într-o dietă variată și echilibrată, poate fi o gustare excelentă pentru copii sau chiar o alternativa la micul dejun.

De asemenea, pâinea și uleiul sunt bune pentru că:

 • este un aliment complet care vă permite să vă păstrați silueta, deoarece cu o singură felie luați carbohidrați, vitaminele B1, B2, B6 și B9, fier, magneziu, zinc și potasiu, fără grăsimi saturate
 • este ideal pentru sănătatea cardiovasculară: acizii grași mononesaturați și polinesaturați ai uleiului sunt grăsimi sănătoase care vă permit să păstrați colesterolul rău la nivelurile optime
 • furnizează cantități bune de vitamina E, deci combate ateroscleroza și reglează tensiunea arterială
 • ajută digestia și combate constipația 

Care este cel mai bun ulei măsline pentru pâine prăjită?

Cel mai bun ulei de consumat crud este uleiul de măsline extravirgin. Este un ulei de măsline de calitate superioară și cu calități organoleptice excepționale. Restul va depinde de preferințele fiecaruia.

Amintiți-vă că uleiul de măsline este 100% suc de fructe, fără aditivi sau conservanți, deci este perfect să începeți ziua oferindu-vă o doză bună de energie. Pe lângă acidul oleic, acesta vă va oferi vitaminele A, D, K și, în special, E.  

Cum sa alegi uleiul de masline, cateva reguli:

 • Evitați uleiul de supermarket cu costuri reduse

Dacă găsiți pe rafturile supermarketurilor un ulei de măsline extravirgin vândut cu câțiva euro pe litru, nu vă lăsați înșelați de prețurile avantajoase, deoarece de multe ori ascund uleiuri de proastă calitate. Acordați o atenție deosebită și etichetelor: feriți-vă de etichetele neclare, cu scrieri foarte mici și informații criptice despre originea produselor. Aceasta este prima regulă privind modul de alegere a uleiului de măsline: cumpărați numai uleiuri de măsline care indică în mod clar locul de producție, procesul de producție și caracteristicile produsului.

 • Uleiul de măsline extravirgin este cel mai bun

Nu există nicio îndoială și știm cu toții, uleiul de măsline extravirgin este cel mai bun, dar știți de ce? Deoarece are cel mai mic grad de aciditate comparativ cu alte uleiuri de măsline. Este absolut interzis ca alte uleiuri sau amestecuri de uleiuri să fie adăugate la uleiul de măsline extravirgin. Pur și simplu uleiul de măsline extravirgin este extras prin presarea măslinelor cu o aciditate maximă de 1%.

 • Alegeți ulei de măsline organic

Utilizarea excesivă a pesticidelor este una dintre amenințările care trebuie evitate. Acesta este motivul pentru care trebuie să alegeți un ulei de măsline extravirgin organic, deoarece în agricultura ecologică nu sunt utilizate substanțe toxice pe care le-ați găsi inevitabil în uleiul dvs. În agricultura ecologică, regulile foarte precise sunt respectate în producția de ulei și, din acest motiv, uleiul de măsline extravirgin organic nu va conține urme de pesticide. În plus, marii producători de ulei de măsline pot folosi substanțe chimice pentru a corecta sau ascunde aciditatea uleiului.

 • Alegeți uleiul de măsline presat la rece

Ultimul sfat de urmat pentru un ulei de măsline de calitate superioară este alegerea unui ulei de măsline presat la rece. Dar ce înseamnă uleiul de măsline presat la rece? Aceasta înseamnă că, în timpul operațiilor de stoarcere și extracție, temperatura nu trebuie să depășească 30 ° C . În acest fel, proprietățile uleiului nu sunt modificate și produsul își va exprima cel mai bine caracteristicile.

Sfaturi de consum:

 • Alegeți pâinea organică, produsă cu făină integrală și nu cu făină albă rafinată. De asemenea, sunt excelente pâinea de secară, ovăz, semințe sau grâu integral.
 • Dacă aveți o masă completă, nu mâncați și pâine și ulei, ci alegeți una sau alta.
 • Nu adăugați sare. Dacă uleiul este bun și are aromă, nu este necesar.

Pe scurt, explorați modalitățile infinite de a combina cel mai bun ulei pentru pâine prăjită până când veți obține combinatia care se potrivește cel mai bine gusturilor dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here