Cel mai bun ulei de masline extravirgin din lume este din Cordoba

Rincón de la Subbética Altitude, un ulei de măsline extravirgin care este produs în Córdoba, tocmai a devenit cel mai bun din lume după ce a obținut primul loc în clasamentul pe care prestigiosul Ghid Evooleum il pregătește în fiecare an. Cu toate acestea, nu se poate lăuda că podiumul este singurul lui, pentru că a egalat cu brandul italian Monini Monocultivar Coratina Bio, cu 97 de puncte din 100. 

Uleiul de masline extravirgin câștigător de la Almazaras de la Subbética este un soi organic Hojiblanca pe care producătorii săi îl descriu drept „un fruct verde foarte intens, cu o multitudine de nuanțe care își arată marea complexitate”. In gura, subliniază ei pe web, este dulce la gust, verde și picant cu intensitate medie. Poate fi asortat cu paine prajita, salate mixte si rosii , carne si peste gras.

Un juriu de experți a acordat 97 de puncte acestui ulei de masline extravirgin de la Almazaras de la Subbética

Alte trei uleiuri spaniole au fost incluse în Top 10 , pe lângă trei italieni, un croat și unul din Brazilia, după ce un juriu format din treizeci de experți în aur lichid (18 dintre ei spanioli) a făcut o evaluare organoleptică. 

În această a șaptea ediție, ghidul reunește EVOO din 10 țări diferite, dintre care 68 sunt spaniole. Restul sunt din Italia (cu 17), Grecia (4), Croația (3), Franța (2), Tunisia (2), Portugalia (1), Maroc (1), Brazilia (1) și Africa de Sud (1) .

Acestea sunt cele care ocupă primele 10 poziții:

Guía Evooleum 2023

1. Rincón de la Subbética Altitude (97 puntos), tipuri hojiblanca (Córdoba, Spania), si Monini Monocultivar Coratina Bio (97 puntos), tipuri coratina (Perugia, Italia). 

3. Don Gioacchino (96 puncte), tip coratina (Puglia, Italia).

4. Monini Monocultivar Frantoio Bio (96 puncte), tip frantoio (Perugia, Italia).

5. Parqueoliva Serie Oro (95 puncte), tipuri picuda y hojiblanca (Córdoba, España).

6. La Patràun (95 de puntos), tip peranzana (Puglia, Italia).

7. Puerta de las Villas Picual Temprano (95 pucte), tip picual (Jaén, España).

8. Monte Rosso Grand Selection (94 puncte), tipuri leccino y bianchera istriana. (Istria, Croacia).

9. Fuente del Rey (94 puncte), tipuri hojiblanca y picuda (Córdoba, España).

10. Azeite Sabiá Blend Especial (94 puncte), tipuri arbosana, arbequina y koroneiki (São Paulo, Brasil).

De asemenea, Evooleum premiază uleiuri de măsline extravirgine cu cele mai frumoase ambalaje și, pentru prima dată de la crearea sa, sticle de la mici producători. Ghidul poate fi obtinut de la Amazon cu 19,50 euro, sau la hotelurile Palladium Hotel Group. Noua ediție include un prolog de Pía León , bucătar la Kjolle (Lima, Peru), un articol de Elena Arza k și alte reportaje despre lumea uleiului de măsline. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here