ulei de masline hojiblanca

Vanzare ulei de măsline Hojiblanca

Uleiul de Hojiblanca are tonuri aurii și o aromă blândă (un ulei intermediar între Arbequina și Picual ). Apreciem atributele dulci la inceput si o usoara aroma picanta in gat la final.

Ulei de masline hojiblanca

Acest soi de măslin se caracterizează prin tonul alb al părții inferioare a frunzelor sale, de unde și numele. Măslinele sunt rotunjite și de calibru mediu-înalt. Din acest motiv, măslinele sale sunt folosite și ca măsline de masă.

Are caracteristici medii în ceea ce privește amărăciunea.

Conținutul său de acid oleic este mediu, ceea ce îl face mai rezistent la oxidare la temperaturi ridicate decât alte soiuri precum Arbequina sau Royal.

Prin urmare, poate fi folosit pentru prăjit și crud indistinct. Pe de altă parte, este un ulei care „crește” destul de puțin în tigaie, așa că prăjirea cu ulei de hojiblanca este mult mai ieftină .

Uleiul de Hojiblanca este tipic în provinciile Córdoba, Málaga, Sevilla și Granada . 16% din producția de măsline din Andaluzia.

Ulei hojiblanca

Uleiurile de Hojiblanca au în general o culoare verde auriu, deși depinde de stadiul de coacere a fructului în momentul măcinarii.

Cu cât măslinele sunt mai verzi, cu atât uleiul obținut este mai verde.

Consumatorii de ulei de hojiblanca sunt de obicei foarte loiali consumului acestui soi, deoarece are o aromă și o aromă destul de caracteristice.

Postgust de migdale, iarbă proaspătă și note fructate precum măr și banane.

Îmbunătățește aroma gazpachosului, salmorejos și peștelui gras, cum ar fi somonul.

Are o aromă și arome destul de caracteristice, cu note ușor amare și picante.

In bucatarie

Este un soi foarte versatil, motiv pentru care este cel mai comercializat ulei de măsline monovarietal din Spania.

Este ideal pentru creme sau supe fierbinți, pentru prepararea de paste, prăjituri sau pentru marinarea peștelui. Menține un echilibru perfect, pentru cei care caută o aromă care să nu fie prea intensă, fără a pierde gustul caracteristic al aurului lichid.

Ulei extravirgin de hojiblanca

După uleiul picual și uleiul de cornicabra , este al treilea soi de măsline cel mai cultivat din Spania , cunoscut și sub numele de Lucentina, Casta de Lucena și Casta de Cabra.

Recoltarea sa se desfășoară în lunile noiembrie și decembrie, cu o sarcină mai complicată decât la alte tipuri de măsline, deoarece este mai atașată de ramură decât altele.

Din punct de vedere al dimensiunii, este un măslin mediu-mare, iar forma sa este simetrică.

Când atinge gradul optim de maturare, uleiul de hojiblanca are o nuanță roșu-violet.

Hojiblanca sau Picual

Nu trebuie să alegi… trebuie să le ai pe amândouă! 🙂 Trebuie să începem să tratăm EVOO cu același „respect” cu care tratăm vinul.

Cu vinul nu ezitam sa servim un rosu bun cu friptura, si un alb delicios pentru peste.

Ei bine, exact același lucru se întâmplă cu uleiul de măsline extravirgin. Vom folosi Picualul pentru preparate „tari” în care aroma impunătoare a Picualului „îmbunătăţeşte, dar nu copleşeşte”.

În schimb, vom rezerva Hojiblanca pentru creații și sosuri mai „delicate” , în care dorim să dăm o „tușă” de aromă dar fără a invada restul aromelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here