Cumparati ulei de masline salbatice

Maslinul salbatic este in forma unui tufis sau desis. Denumirea sa stiintifica este Olea Europaea var. sylvestris, din aceeași specie ca și măslinul, dar sălbatic.

Ulei de masline salbatice

Tulpinile sale sunt mai puternice decât cele ale măslinului, frunzele sunt mai late și mai rotunjite, iar culoarea este mai intensă.

Maslinul salbatic poate ajunge până la 10 metri înălțime, dar este neobișnuit.

În mod normal, ia forma unui tufiș sau desiș.

În consecință, sunt plante foarte rezistente la secetă, se adaptează bine solurilor sărace și pot avea chiar și spini. Este însă foarte sensibil la frig, în special la îngheț.

La banchetele faimoșilor împărați romani nu putea lipsi niciodată un bun ulei de măsline salbatice. De fapt, deja îl considerau o delicatesă a zeilor.

Astfel, din proprietățile uleiului de măsline salbatice se bucurau în cele mai vechi timpuri. Se crede că ramura de măslin a victoriei a aparținut de fapt acestui soi.

Este cu adevărat o bijuterie a gastronomiei datorită aromelor sale fructate și sălbatice care variază în funcție de fiecare recoltă.

Uleiul de măsline salbatice conține de trei ori mai multă vitamina E și tocoferoli decât uleiurile de măsline convenționale. Prin urmare, are mari proprietăți dermatologice și antioxidante.

Ulei masline salbatice

Ei cresc oriunde cu un climat mediteranean uscat, alaturi de diferite tipuri de stejari. De fapt, sunt hrana preferată a păsărilor toamnei și, de asemenea, a animalelor.

Fructul său, masline salbatice, este la fel ca măslina, dar mai mică. Trebuie remarcat faptul că maslinele salbatice produc mult mai puțină cantitate, deși calitatea sa este rafinată.

Sute de mii de hectare de plantații de măslini sunt recoltate în fiecare an în aproape toată Spania. Din acest motiv, uleiul de măsline salbatice trece adesea neobservat.

Din acest motiv și din cauza dificultății logice a recoltării acestuia, se găsește de obicei doar ulei de măsline salbatice „de casă”.

Cantitatea de polifenoli și antioxidanți din uleiul de măsline sălbatice o triplează pe cea a uleiului de măsline extravirgin.

Colectarea măslinilor salbatici este destul de complexă, deoarece sunt măslini sălbatici, în zone abrupte. Acest lucru face să crească prețul și doar cei care vor să-si dea un bun capriciu pot beneficia de proprietățile sale.

Maslinii salbatici se găsesc în tot sudul Spaniei, foarte rezistenți la secetă și adaptați solurilor sărace. În special, în provincia Cádiz există mai multe plantații în Parcul Natural Sierra de Grazalema.

Fără îndoială, trebuie să subliniem că acest ulei este aromat cu nuanțe de mentă, cimbru și rozmarin. Prin urmare, este ideal pentru asezonarea cărnii și peștelui.

Proprietățile uleiului de măsline salbatice

Cercetătorii de la Universitatea din Sevilla au arătat că o dietă îmbogățită în ulei de masline salbatice reduce tensiunea arterială.

In special, cercetările au arătat că uleiul de măsline salbatice permite scăderea valorilor tensiunii arteriale.

În special, reducerea hipertensiunii arteriale este superioară celei obținute cu uleiul de măsline extravirgin.

Acest grup a petrecut mai mult de 20 de ani investigând mecanismele fiziopatologice implicate în dezvoltarea hipertensiunii arteriale (HTN).

Mai exact, ei caută produse naturale care ajută la atenuarea daunelor organice cauzate de această alterare. Trebuie să subliniem că nu există aproape deloc date despre compoziția și potențialul terapeutic al uleiului de măsline salbatice.

Acestea se concentrează mai ales pe compoziția și efectele farmacologice ale frunzelor de măslin și ale uleiului extravirgin. În timpul cercetărilor lor, șoarecii au fost hrăniți cu o dietă îmbogățită cu ulei de măsline salbatice sau ulei de măsline extravirgin.

S-a constatat că uleiul de măsline salbatice reduce „semnificativ” valorile tensiunii arteriale la subiecții hipertensivi. În plus, rezultatele au fost superioare celor hrăniți cu o dietă îmbogățită cu ulei de măsline extravirgin.

Stresul ochilor

Aceleași rezultate au fost obținute și în studiul stresului oxidativ ocular produs de AHT.

Să ne amintim că hipertensiunea arterială este un factor de risc important pentru dezvoltarea bolilor vasculare retiniene.

Aceste boli sunt asociate cu patologii oculare, cataractă, glaucom, degenerescență maculară legată de vârstă și coroidopatii.

Grupul de cercetători a solicitat un brevet de la Oficiul Spaniol de Brevete și Mărci (SPTO).

Se referă la „Utilizarea uleiului de măsline salbatice în leziunile retiniene asociate cu hipertensiunea arterială și patologiile retiniene asociate cu acesta”.