ulei de masline picual

Vanzare ulei de masline Picual

Soiul Picual este unul dintre cele mai apreciate din Spania și din lume , atât pentru gust și aroma uleiurilor extrase, cât și pentru proprietățile și beneficiile sale pentru sănătate.

Ulei de măsline picual

Soi cunoscut și sub numele de marteño, nevadillo și lopereño, este principalul soi mondial (20% din plantația de măslini din lume) și 50% în Spania.

În special, uleiul Picual este produs în principal în Andaluzia (Jaén, Granada, Córdoba și Sevilla).

Acest soi se remarcă prin capacitatea de producție ridicată, regularitatea și ușurința de recoltare.

Fiind astfel una dintre cele mai profitabile soiuri de masline pentru producerea uleiului de masline.

Măslinele sale sunt foarte timpurii și oferă un ulei cu o nuanță foarte particulară.

În funcție de momentul recoltării măslinei și de procesul în sine, percepția olfactivă și gustativă se vor schimba.

Numele său vine de la forma măslinei sale, a unui vârf sau a ciocului. Colectarea sa este mecanizată datorită rezistenței reduse la detașare.

Ulei de măsline extravirgin Picual

Cultivarea măslinului picual se găsește în principal în Jaén și este cel mai popular soi din lume. Este perceput cu arome de iarba proaspata cu usoare nuante de fructat si un amar de mare persistenta .

Are o mare personalitate, motiv pentru care este folosit pe scară largă crud , atât pentru pâine prăjită, cât și pentru salate sau carpaccios. In plus, uleiul Picual se potriveste foarte bine pentru mancaruri sau tocanite de carne.

Este, fără îndoială, unul dintre EVOO prin excelență din sudul țării și din Marea Mediterană.

Soiurile de ulei Picual monopolizează premiile naționale și internaționale, fiind unul dintre cele mai abundente și apreciate. Este regele uleiurilor monovarietale cu o personalitate mai marcata, remarcandu-se prin notele picante si amare.

Cand este gustata, acea senzatie de usturime este perceputa clar in gat, lasand in urma sa o mare intensitate de arome. Este un ulei care se numește popular „puternic”, intens, foarte aromat.

Masline Picual

Compoziția sa este poate cea mai bună dintre toate soiurile cunoscute și, datorită maturării rapide , recoltarea sa este timpurie.

Astfel, obținem suc de măsline autentic, cu o nuanță verzuie, foarte fructat și cu o mare putere antioxidantă.

Proporția de acid oleic din uleiul Picual o depășește cu aproape 10% pe cea a altor uleiuri .

Are, de asemenea, un randament ridicat de grăsime de 27% , ceea ce îl face foarte atractiv pentru producători și morile de ulei.

Împreună cu Uleiul de Cornicabra , este cel mai stabil soi datorită rezistenței sale foarte mari la oxidare .

Prin urmare, datorită antioxidanților săi naturali și polifenolilor din uleiul Picual , bine conservat, uleiul Picual poate depăși doi ani.

Dacă îl comparăm cu Hojiblanca, Picual îl depășește în polifenoli, în special Oleocanthal, și în acid oleic. Cu toate acestea, uleiul de Hojiblanca se remarcă prin aroma și aroma blândă.

În bucătărie, Picualul se remarcă prin prăjeli, tocane și conserve de ulei. La rândul său, Hojiblanca este foarte bun de folosit în salate, sosuri, pâine prăjită și pentru a face maioneză.

Compoziție chimicăHojiblancaPicual
Acid oleic76%81%
Acid palmitic8,5%10%
Acid linoleic9,75%4%
polifenoli200300-500
StabilitateJumătateFoarte inalt
OleocanthalÎnalt

Picual EVOO

Toate soiurile oferă note aromatice diferite. Astfel, in cazul uleiului Picual, notele de degustare sunt fructe verzi, rosii, cu note amare si picante.

Este ideală în carne și vânat macerat, salate, prăjeli, aluat, tocănițe lente și conserve.

Uleiurile picuale din câmpie sunt mai pline și mai amare, cu note de lemn. Pe de altă parte , uleiurile de munte Picual  oferă note proaspete și plăcute.

Din punct de vedere organoleptic, uleiurile din soiul picual sunt corpolente , în mod normal amare cu o anumită aromă lemnoasă.

Sunt de obicei uleiuri cu aciditate foarte scăzută, arome curate și echilibrate în ansamblu. Nuanțe ierboase ies în evidență în notele de aromă și aromă.

Uleiurile de calitate premium sau de recoltare timpurie și uleiurile mai proaspete prezintă de obicei atribute mai rotunde, mai plăcute și mai dulci, lăsând în gură o senzație plină, foarte echilibrată și de mare persistență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here